Fästingtider – vaccinera dig mot TBE.

Våren och sommaren är en period med mycket utomhusaktiviteter. Tänk på att även fästingsäsongen är igång och att du bör påbörja din TBE vaccination i tid för att få ett fullgott skydd. Hos oss genomförs vaccinationen av legitimerade sjuksköterskor från vårdgivaren Vaccina. 

Trygg och enkel vaccination

Hos oss genomförs vaccinationen av legitimerade sjuksköterskor från vårdgivaren Vaccina. Sjuksköterskan går igenom ett hälsoformulär inför vaccinationen och du får information om hur många doser du behöver. Du måste vara symtomfri inför din vaccination.

Om du behöver fler än 1 dos kommer du att få sms och mail från vårdgivaren Vaccina, som påminnelse, när det är dags. Normalt behövs det 3 vaccindoser och för att bibehålla effekten behövs påfyllnadsdos efter ett par år.

För att se dina tagna vaccinationer får du även ett vaccinationskort och kan logga in i Vaccinas portal. 

Vad kostar det?

• 395kr för vuxen från 16 år
• 360kr för barn
• Åldersgräns 1 år

Boka tid

Klicka här för att se vilka apotek som erbjuder TBE vaccination och boka tid. Vi erbjuder även drop-in tider på utvalda dagar.

Hur och var kan man få TBE?

TBE (Tick Borne Encephalitis) eller fästingburen hjärninflammation är en sjukdom vi kan få via bett av fästingen. Riskområden är främst mellersta och södra Sverige men smittan sprids till flera delar av landet. Du som bor eller vistas i dessa områden eller är ute i naturen rekommenderas att vaccinera dig (Källa: Folkhälsomyndigheten).