Mät ditt blodtryck hos oss

Du har nu möjlighet att mäta ditt blodtryck hos oss på Apoteksgruppen. Du behöver inte förboka ditt besök utan kan komma på drop-in på utvalda apotek under vanliga öppettider.

På apoteket hjälper vi dig så snabbt vi kan i mån av tid. Du kan också kontakta ditt lokala apotek inför ditt besök för att kontrollera aktuell tillgänglighet.

På vilka apotek kan jag mäta blodtryck?

Klicka här för att hitta närmaste Apoteksgruppen med blodtrycksmätning.

Vad kostar det?

50 kr för kundklubbsmedlem
70 kr för icke medlem

Hur går det till att mäta blodtrycket hos oss?

När du ska ta göra en blodtrycksmätning ska du undvika koffeinhaltiga drycker (kaffe, te eller annan koffeindryck) och inte röka, snusa eller anstränga dig fysiskt cirka 30 minuter innan du kommer till oss.

På apoteket kontaktar du någon av våra medarbetare och får sedan sitta ned i lugn och ro och vila i cirka 5-10 minuter.
Vi mäter sedan ditt blodtryck och dokumenterar resultatet som du får ta med dig hem tillsammans med ytterligare information från oss.
Om du vill ha tips eller rekommendationer om ditt blodtryck så hjälper vi dig självklart med detta.

Vi använder oss av kliniskt godkända och validerade blodtrycksmätare från Omron av den typ som också används inom sjukvården.

Vad är blodtryck?

Blodtryck är det tryck som uppstår i blodkärlen när blodet drivs från hjärtat ut i kroppen och senare tillbaka till hjärtat. I Sverige har upp till var tredje vuxen person ett förhöjt blodtryck vilket kan vara ett tecken på, eller förstadiet till, en sjukdom. Att kontinuerligt mäta sitt blodtryck är därför att rekommendera. Välkommen in till oss för att göra detta!

Läs mer om blodtryck här