PCR-test med reseintyg / Antigentest med friskhetsintyg

Behöver du ett friskhetsintyg för ett arbete eller ett reseintyg för resa till ett annat land? I samarbete med vårdgivaren Vaccina erbjuder vi både antigentester och PCR-test för resa. Våra tester har hög kvalitet, är CE-märkta och uppfyller Folkhälsomyndighetens krav. Coronatest med reseintyg eller friskhetsintyg från läkare kan tas för både barn och vuxna, samt för dig som inte har svenskt personnummer.

Skillnaden mellan PCR-test och antigentest

För dig som funderar på testning för reseintyg kan det vara bra att veta skillnaderna mellan PCR-test och antigentest. Båda testerna visar pågående infektion i kroppen, men PCR-test anses visa ett mer säkert resultat samt vara standarden för provtagningen av corona då de använts i mycket stor utsträckning över hela världen sedan pandemins inledning.

PCR-test kan visa pågående infektion vid väldigt låga virusnivåer vilket gör dem till det säkraste testet. Därav är PCR-test för resa det som de flesta länder efterfrågar. Även fast PCR-test är de säkraste testerna är en nackdel med dessa test att de kräver laboratorieanalys, vilket kan ta upp till 72h. För antigentester behövs inte detta, utan då kan du få svar redan inom 10-30 minuter. Å andra sidan kräver antigentest att kroppen har högre nivåer av virus för att ge något utslag, därför ska dessa test enbart användas på personer med symtom och måste tas tidigt i sjukdomsförloppet. Med antigentest kan man bara påvisa covidsmitta, man kan inte säkerställa att man är helt frisk, så vid ett negativt test måste man följa upp med ett PCR-test för att helt utesluta smitta.

Vi erbjuder båda dessa coronatest med reseintyg i utvalda apotek tillsammans med vårdgivaren Vaccina.

PCR-testning för reseintyg

I och med att många länder infört krav på pcr intyg för turister vid inresa, för att påvisa att man inte har covid-19, är det bra att undersöka vad som gäller för just ditt resemål. Vissa länder har även krav på pcr reseintyg för egna medborgare som ska resa hem, vilket gör att de slipper sitta i karantän när de väl är hemma. Vi på Apoteksgruppen har i samarbete med Vaccina möjlighet att utföra PCR-test för att se om du har coronavirus (SARS-CoV-2) i kroppen. Efter att provet utförs och du visar negativt kommer en läkare utfärda ett pcr reseintyg åt dig.

Krav på reseintyg

På grund av rådande omständigheter med COVID-19 kräver de flesta länder ett PCR reseintyg och negativt COVID-test vid inresan. Vi erbjuder därför testning för reseintyg på vissa av våra apotek. I händelse av ett negativt testresultat utfärdar vi ett coronatest reseintyg. Du som kund har ansvar för att ta reda på om destinationen du ska resa till kräver antigentest reseintyg eller PCR test reseintyg. Besök reseföretagets webbplats, det aktuella landets ambassads webbplats och webbplats för de länder som du eventuellt kommer mellanlanda i för att ta del av uppdaterad information och krav.

Obs! Tänk på att det finns krav på hur tätt inpå inresa som testet ska ha utförts.

Friskhetsintyg

Om du är symtomfri och vill säkerställa att du inte bär på covid-19 viruset så kan du göra ett antigentest hos oss och få ett friskhetsintyg. Friskhetsintyg kan efterfrågas av arbetsgivare, i samband med specifika evenemang eller om du själv vill känna dig trygg i att du inte bär på covid-19 viruset och kan smitta andra.

Läs mer och boka provtagning av covid-19

Besök Vaccinas hemsida för att se vilka Apoteksgruppen apotek som erbjuder pcr-test och antigentest med reseintyg/friskhetsintyg samt boka din tid.

Negativt svar från ditt test sparas i covidbeviset som du kan ladda ner med mobilt Bank ID från www.covidbevis.se.

Våra priser

• Antigentest inkl friskhetsintyg 495kr
• PCR-test ink reseintyg från 995kr

Viktigt! Du som ska ta antigentest eller pcr test för resa måste ha varit symtomfri i 14 dagar för att få ta testet. Vi förbehåller oss rätten att neka testning om kunden uppvisar symptom på covid-19 infektion.

Våra tjänster

Utöver pcr-test och antigentest med läkarintyg erbjuder Apoteksgruppen en rad olika tjänster. Läs mer om vad vi kan stå till tjänst med.