Råd och stöd för dig som lever med KOL

I samarbete med FRISQ erbjuder vi dig som lever med KOL en kostnadsfri rådgivningstjänst för att du ska må bättre och få bästa effekt av dina läkemedel. 

Tillsammans med FRISQ har vi tagit fram en digital apoteksplan som är till för att du med KOL ska få kostnadsfria rådgivande samtal med en farmaceut kring din medicinering och dina livsstilvanor. Tjänsten finns tillgänglig i våra apotek i Bro, Sigtuna och Hässelby.

I den digitala apoteksplan som sätts upp ingår fem samtal med en farmaceut. Samtalen kan exempelvis ske i samband med att du hämtar ut dina läkemedel.

Ladda ned appen "FRISQ"

Du kommer även att få ladda ned en app där du kan följa din apoteksplan. I appen kan du bl a se när dina inbokade rådgivningstillfällen är bokade, läsa viktig information och tips om din sjukdom, så som olika andningstekniker, motion och kost vid KOL.

Du får också möjlighet att svara på formulär i appen inför ditt rådgivningstillfälle som du och din farmaceut kan följa upp tillsammans. Allt för att vi på Apoteksgruppen på bästa sätt ska kunna stötta dig i din KOL-behandling och att du själv ska få ökad kunskap om varför och hur du tar dina mediciner och hur du själv genom din livsstil kan påverka ditt mående.

De rådgivande samtalen beräknas ta ca 15 minuter där du och din farmaceut går igenom dina mediciner, råd och tekniker för hur de används samt följer upp livsstilsvanor och hur de kan påverka din sjukdom.

Appen är helt kostnadsfri och du laddar enkelt ner den från App Store om du har en iPhone, eller Google Play om du har en Android. Sök på "FRISQ" för att hitta appen. För att logga in använder du ditt BankId.