Sol

Solen är fantastisk och förrädisk. Det är därför viktigt att använda skydd mot solen när vi vistas utomhus under varma sommarmånader. Ta del av våra tips för att skydda dig mot solbränna och maximera din sommar, utan att det blir för mycket sol för din kropp!

Skydd mot sol

Det finns flera sätt vi kan skydda oss mot solen, vi kan vistas inomhus, använda täckande kläder och använda solkräm. Även om vi skyddar oss mot solens strålar kan vi drabbas av värmeslag. Det är därför viktigt att dricka mycket och hålla dig så sval som det går.

Ta del av våra 5 tips på hur du inte få för mycket sol i sommar och hur du skyddar dig från värmen:

  1. Använd mörkläggning inomhus och försök få till korsdrag. Det kanske känns lättare sagt än gjort, då vissa bara har fönster åt ett håll. Försök att öppna din fönster så mycket det går och ta hjälp av en fläkt för att få till en luftcirkulation. Även om det inte blir kallare så upplevs hemmet kallare när det sker en genomströmning av luft. Detta gör att temperaturen inomhus går ner snabbare när det blir svalare ute under kvällen, med stängda fönster finns det en risk att du stänger inne värmen.
  2. Kall mat och kalla drycker. Ställ in vatten i kylen och konsumera kall mat som sallader och kalla soppor. På så vis hjälper du kroppen att inte gå upp i höga temperaturer.
  3. Bada är ett av de mest effektiva sätten att kyla ner sig på. Om du bor långt bort från badplats och pooler kan du spraya vatten på ansikte och kropp. När vattnet avdunstar finns bara det kalla vattenmolekylerna kvar på din hud och ger en svalkande effekt.
  4. Besök skogen. Träd har en nedkylande effekt och ger skugga. Det är därför ofta en mer behaglig temperatur i skogen än vad det är i städer.
  5. Gå in emellanåt när du solar. För att vara säker på att du inte har fått för mycket sol kan du testa att då och då gå in. Vi märker sällan när vi är ute i solen att kroppen är trött och öm. Att gå in då och då kan även ge dig en uppfattning om din solbränna och om du håller på att bränna dig.

Ta del av vår solskola och lär dig mer om säkert solande!

Skydd mot solbränna

Att vistas i solen efter flera mörka vintermånader är underbart, men för att kunna tillbringa tid i solen hela sommaren behöver vi skydda oss mot solen och dess strålar. Det är viktigt att inte glömma att barn i solen är känsligare än vuxna. De behöver därför extra mycket solskydd för att inte få permanenta skador på sina hudceller.

Att skydda sig mot solbränna har flera positiva påföljder på din hud eftersom bränd och skadad hud kan leda till tidigt åldrande och pigmentskador i huden. Använd därför extra hög solskyddsfaktor för att inte bli solbränd i ansiktet och för att således minska risken för solfläckar och rynkor. Det bästa sättet att få en fin solkysst hud är att använda brun utan sol. På så vis får du en sommarlook utan att behöva åldra din hy eller utsätta dig för risk att få värmeslag eller hudcancer. Ta del av våra brun utan sol tips för en fin och jämn färg.