Lyckas med brun utan sol

Med brun utan sol, även kallat BUS, får du en solkysst look utan att utsätta huden för solens skadliga strålar. Men det kan vara knepigt att få till ett jämnt och fint resultat. Därför har vi tagit fram en steg för steg-guide till hur du lyckas med ett fläckfritt gyllene glow.

1. Exfoliera

Skrubba noggrant det område där du ska applicera produkten för att få bort döda hudceller och för att färgen ska fästa och hålla bättre.

2. Återfukta

Återfukta med lotion. Brun utan sol fäster extra mycket på torra partier så ge lite extra kärlek till armbågar, knäskålar, fötter och händer. Tänk även på att en oljebaserad lotion kan göra att färgen från din produkt inte fäster lika bra.

3. Applicera

Efter att din lotion har druckit in och du känner att din hud är återfuktad och smidig är det dags för applicering. Ta en liten mängd produkt i taget och massera in med cirkulerande rörelser i ett relativt snabbt tempo. Arbeta metodiskt, till exempel kan du börja vid anklarna och jobba dig uppåt.
Använd mindre produkt på partier där vi vanligtvis inte träffas av solen, så som armhålor, för ett naturligt slutresultat. Tvätta händerna när du är klar för att undvika missfärgningar.

En specialanpassad handske kan underlätta appliceringen, läs vad som rekommenderas på din produkt. Tänk på att applicera produkten några timmar innan sängdags för att undvika missfärgade lakan.

4. Låt torka

Sätt på dig löst sittande kläder och vänta minst 1h, eller vad som står angivet på din produkt, innan sängdags för att undvika fläckiga lakan. Undvik vatten och dusch minst 3 timmar efter att du applicerat brunt utan sol, vatten sköljer delvis bort färgen och kan ge ett strimmigt resultat.

5. Underhåll

För att få brun utan sol att hålla längre var noga med att återfukta din hud varje dag. Återapplicera brun utan sol efter smak och tycke.

Några tips

Har du fått för mycket färg på något ställe? Ta bort överflöd med en bomullspad eller skrubbhandske.

Vill du raka benen? Gör det då efter att du skrubbat kroppen och innan återfuktning. Rakning kan leda till att ditt gyllene glow mattas av.

Använd gärna en produkt anpassad för ansiktet och en för kroppen. Välj en formula som passar dig – spray, mousse, kräm eller mist – det är bara att testa sig fram. Läs instruktionerna på din produkt noggrant.

Den kemiska reaktionen som uppstår när vi applicerar brun utan sol för att färga det yttersta hudlagret ger upphov till en speciell doft. Hur mycket det doftar beror på produkten i sig men även hur din hud reagerar med produkten. Efter en dusch brukar doften avta.