Hej! Vi har Mens.

Varför är ordet mens och att ha mens fortfarande tabubelagt? Varför måste tjejer och kvinnor smussla med sin mens i skolan, på gympan och på arbetsplatsen när det är en naturlig del av livet? Varför är mensen fortfarande blå i reklamen? Äntligen bubblar ämnet mens upp på flera olika håll i samhället – i artiklar, i bloggar, på teatrar, i klassrum. Mens är helt enkelt på tapeten.

Köp Mens och hjälp flickor i världen

Som rådgivande apotek tycker vi att det inte är en dag för sent och uppmuntrar debatten. Vi vill sätta rätt färg på mensen och öppna upp för mindre smussel! Därför har vi tagit fram en ny tampong som rätt och slätt heter det kvinnor har en gång i månaden. Mens, helt enkelt!

– Mens är något naturligt och ett hälsotecken. Tyvärr blir det ofta oförtjänt förminskat till skällsord, tabu och skam vilket leder till att många tycker att det känns jobbigt att prata om mens och går runt med besvär i onödan. Jag hoppas att vi genom vår röda tampongask som vi kallar Mens helt enkelt, ska få fler att våga fråga oss om råd. Vi har stor kunskap om mens och bra produkter för att lindra eventuella besvär, säger Mikael Nordberg, apotekare och apoteksägare inom Apoteksgruppen.

I den här kampanjen samarbetar vi med FN-förbundets projekt Flicka som syftar till att synliggöra och stärka flickors rättigheter världen över. Genom projektet förhindras bland annat könsstympning och barnäktenskap. När du köper tampongerna Mens bidrar du till projektet och stöttar världens flickor. Var med i kampanjen för alla flickor, för livet och underlivet!

Från vänster: Linda Nordin, generalsekreterare i Svenska FN-förbundet och Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen.

– Genom Flicka-projektet arbetar vi på bred front för att stoppa kvinnlig könsstympning och barnäktenskap. Samarbetet med Apoteksgruppen och kampanjen "Mens helt enkelt" hjälper utsatta flickor i Etiopien och bidrar till att fler kan fortsätta att utbilda sig och därmed få en bättre framtid, säger Linda Nordin, generalsekreterare i Svenska FN-förbundet.

Undersökningar visar att gemene kvinna tycker att det är lättare att prata om mens och handla intimskydd på apoteket än i till exempel livsmedelsaffären. Här på webbplatsen har vi samlat en hel del tips och råd om allt som rör ämnet. För dig som precis fått din första mens, och för dig som fått din sista. För dig som är i tonåren, och för dig som har en tonåring hemma. Och för dig som helt enkelt vill dryfta ämnet. Det är du självklart alltid också välkommen att göra med oss ute på apoteken!

– Mens är ett hett ämne som nu är mer aktuellt än någonsin, men det finns fortfarande mycket att göra när det kommer till att bryta stigmat. Vi hoppas att vi genom vårt initiativ kan bidra till att ytterligare avdramatisera mensen här hemma i Sverige samtidigt som vi är stolta över att fortsätta stötta unga flickors rättigheter i världen genom vårt samarbete med Svenska FN-förbundet till förmån för projekt Flicka, säger Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen.

För världens alla flickor

Köper du tampongerna Mens bidrar du dessutom till FN-förbundets projekt Flicka som arbetar mot könsstympning och barnäktenskap. Var med i kampanjen för alla flickor, för livet och underlivet!

Mens. Helt enkelt.

Köp tampongerna Mens för 20:- så går 10:- till FN-förbundets projekt Flicka. Projektet stöttar världens flickor och arbetar mot könsstympning och barnäktenskap.

Bidra till FN-förbundets projekt Flicka