Kladdkaka med minttryffel

En lyxig kladdkaka med smak av minttryffel är aldrig fel. Den är snabbt tillagad och passar alla tillfällen då man vill fira lite extra. Simonas kladdkaka innehåller bl.a Apoteksgruppen Minttryffel, som finns att köpa både på webben och i våra apotek.

Antal: 12 bitar
Tidsåtgång: 45 min

Smet

100 g Smör, normal saltat
1 1/2 dl Vispgrädde
300 g Apoteksgruppens Tryfflar Mint
1 1/2 dl Brun farin
1 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
en nypa salt
4 Ägg
1 dl Vetemjöl

Topping

200 g färska hallon
2 dl vispgrädde
Färsk mynta

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
2. Fodra en rund form med löstagbara kanter (ca 20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper, både botten och kanter. 
3. Värm smör och vispgrädde i en kastrull och rör runt emellanåt. Så fort smöret har smällt, tillsätt Apoteksgruppen Minttryfflar och rör i kontinuerligt. Ta bort från spisen och tillsätt allt socker. Blanda jämt.
4. Tillsätt salt och äggen en i taget. Vispa kraftigt för att undvika att äggen stelnar i den varma chokladen.
5. Tillsätt vetemjöl i smeten och blanda jämnt.
6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25–30 minuter eller till kakan är klar runt kanten och ytan. Den ska kännas fortfarande lite mjuk i mitten.
7. Låt kakan kallna i formen under en kökshandduk och därefter vila i kylskåp i minst en timme eller över natten.
8. Ställ kladdkakan på ett serveringsfat. Vispa grädden till medelhårda toppar och vänd ner hallonen. Lägg på en klick hallongrädde vid servering.
9. Garnera med myntablad. Njut!