Julbaka med Simona

Simona Muntean är controller hos oss Apoteksgruppen och driver även bloggen och Instagramkontot "Cookies and Sweets by Simona". I år har Simona tagit fram tre juliga recept med produkter från vårt skafferi - no bake saffranscheesecake, mjuk pepparkaka med chokladfrosting och enkelt grytbröd. Vi har frågatSimona med om hennes blogg, hennes bästa tips när det kommer till bakning och hur får man egentligen tid för julbaket?

Hej Simona! Berätta lite om dig själv och dina sociala kanaler.

Född och uppvuxen i Rumänien, kom till Sverige som 21 årig, följde efter min stora kärlek. Maka och mamma till två. Controller med passion för bakning och fotografering, en självlärd bakningsnörd som spenderar de lediga stunderna i köket. Där experimenterar jag vilt, testar nya recept och smakkombinationer. År 2014 startade jag Instagramkontot @cookiesandsweetsbysimona och bloggen med samma namn. Började blogga på allvar 2016 och 2017 blev min blogg vinnare av Matbloggsprisets Bästa Bak- och Dessertblogg och en av de fyra nominerade till Matbloggsprisets Bästa Foto samma år.

Hur kommer det sig att du blev så intresserad av bakning?

Började som en utmaning till mig själv till att bli bättre på att baka och dekorera tårtor så dottern skulle få sin drömtårta på 18: årsdagen.
Den glädje jag ser i någon annans ögon när jag bjuder på något gott och vackert, den känslan är obeskrivlig. Att skapa ett nytt recept, leva mig in i stylingen och föreviga scenen i en bild är mitt sätt att visa och sprida kärlek, ett bakverk i taget.

Simonas no bake saffranscheesecake är oemotståndligt krämig med färskost och vit choklad.

Vilket bakverk är din favorit?

Tårta, för det går att variera och garnera till oändlighet.

Ditt bästa tips till en amatör, hemmabagare?

Var inte rädd att misslyckas, så testa, testa, testa.

Vilka tre ingredienser är bra att alltid ha hemma i skafferiet?

Mjöl, smör och strösocker.

Enkelt grytbröd som du snabbt rör ihop och låter jäsa över natten. På morgonen kan du duka fram nybakt, frasigt bröd.

Hur får man tid till julbaket?

Börja tidigt, planera noga och baka i förväg. Satsa helst på några få bakverk som du lägger lite extra tid på.

Berätta om din kommande bok!

Jag arbetar just nu för fullt med min första bakbok, min stora dröm, och den kommer ut våren 2020. Tyvärr kan jag inte berätta mer om boken, inget annat än att den kommer bli magisk.

 

Inspireras av Simonas recept: 

No bake saffranscheesecake 

Enkelt grytbröd

Mjuk pepparkaka med chokladfrosting

Vi rekommenderar