Hallongrottor med saffran

Klassiskt möter traditionellt när Simona bakar hallongrottor med Apoteksgruppens egna saffran. Njut av ett härligt recept med julens smaker på klassiskt vis.

Antal: 24 stycken
Tidsåtgång: ca 30 min

Kakdeg

1–2 påsar Apoteksgruppen Saffran (stött med 2 tsk strösocker och blandad med 2 msk citronsaft)
250 g Smör, normal saltat och rumstempererat
1 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
5 3/4 dl Vetemjöl

Fyllning

Hallonsylt
Florsocker för garnering 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
2. Lägg små muffinsformar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt. 
3. Blanda alla ingredienser till degen i matberedare eller för hand. Degen är mjuk men det går att hantera.
4. Dela i lika stora bitar och rulla till bollar, stora som valnötter.
5. Lägg en degboll i varje form och tryck en grop i mitten. Använd en citronpress för att få den vackra stjärnformen i mitten.
6. Klicka hallonsylt i mitten på varje kaka.
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 8–10 minuter.
8. Ta ut plåten från ugnen och låt kakorna kallna i formen under en kökshandduk. Använder du en muffinsplåt måste du låta kakorna kallna helt innan du vänder plåten upp och ner och tar ut kakorna.
9. Sikta florsocker innan servering.

Förvara kakorna svalt i låda med lock.

Njut!