Chokladmousse med apelsintryffel

Klassikern med det lilla extra. Simonas receptet på chokladmousse med apelsintryffel är perfekt för nyårsfesten. Enkelt är det dessutom - med endast fyra ingredienser är du i mål. Simona driver bloggen "Cookies and Sweets" och arbetar till vardags som controller på Apoteksgruppen.

Chokladmousse med apelsintryffel

Antal: 4 portioner
Tid: ca 10 min

Ingredienser:

  • 200 g Apoteksgruppen Tryffel Apelsin
  • 200 g färskost naturell vid rumstemperatur
  • 1-1 ½ dl vispgrädde
  • Apelsinskivor, krossade maränger och extra chokladtryfflar till garnering

Gör så här:

  1. Häll tryfflarna i en skål och smält i mikron. När hälften har smält, ta ut från mikron, rör om och låt allt smälta och kallna.
  2. Rör färskosten mjukt. Tillsätt den avsvalnade chokladen och vänd lätt till en jämn smet.
  3. Tillsätt ev. vispgrädde tills du uppnår rätt konsistens.
  4. Häll upp eller spritsa moussen i fyra skålar eller mindre glas.
  5. Ställ moussen kallt i ca en timme eller över natten.
  6. Innan servering – riv över tryffel och garnera med apelsinskivor och krossade maränger.