Chokladbollar med kardemummamandelkross

Choklad, mandel och kardemumma - allt i en ljuvlig liten munsbit. Simona har gjort en lyxig och julig version av den klassiska chokladbollen - fyllda med krämig chokladtryffel och rullade i kross av kardemummamandel.

Recept

Antal: ca 20 st
Tid: ca 25-30 min

Ingredienser:

  • 150 g g Apoteksgruppen Tryffel Naturell
  • Apoteksgruppen Kardemummamandel
  • 50 g normalsaltat smör, rumstempererat
  • 10 st Digestivekex, finkrossade

Gör så här:

  1. Smält tryfflarna i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron.
  2. Ställ åt sidan tills chokladen har kallnat. 
  3. Tillsätt kex och smör och blanda till en tjock smet. 
  4. Ställ smeten i kylen i ca 15–20 min så att den stelnar till och är lättare att rulla. 
  5. Hacka kardemummamandlarna. 
  6. Forma jämnstora runda bollar av smet. 
  7. Rulla varje boll i krossade kardemummamandlar. 
  8. Förvara svalt i låda med lock.

Ät och njut!