Isabella Löwengrip produkter

Vi frågade Isabella Löwengrip om hennes nya skönhetsmärke Löwengrip. Vad särskiljer deras produkter och vilka är hennes absoluta favoriter?

År 2012 grundade Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius "Löwengrip Care & Color" med skonsam hud och hårvård. I nära samarbete med sina kunder har de nu lanserat ett nytt skönhetsvarumärke – Löwengrip.

Hur kommer det sig att ni startade Löwengrip?

Det hela grundar sig dels i ett genuint skönhetsintresse, men också i mina egna hud- och hårvårdsproblem. Jag har alltid varit väldigt känslig, men har haft svårt att hitta produkter som både är effektiva och skonsamma. Behovet av en lösning sådde fröet till Löwengrip, som har blommat ut till ett skönhetsmärke vilket idag hjälper tusentals kvinnor med liknande problem.

Berätta om det nya varumärket

Löwengrip Care & Color har varit med i över fem års tid. Under de åren har det hänt mycket med bolaget men även med mig. Vi valde därför att ersätta "Löwengrip Care & Color" med ett nytt varumärke som heter "Löwengrip" och gör oss redo för en internationell lansering. Både produkternas formuleringar och design har uppdaterats och förbättrats för att bättre spegla den moderna kvinnan och hennes behov.

Vad särskiljer era hudvårdsprodukter?

Något som är väldigt unikt är att vi tillverkar våra produkter i Sverige och gör våra recept på egen hand. Många skönhetsmärken köper färdiga recept men vi har valt att göra allt från grunden. Jag samarbetar med kemister i Sverige och utvecklar formulan i samråd med dem men också med våra kunder. Det är väldigt tidskrävande men också otroligt kul att utveckla hud- och hårvårdsprodukter tillsammans med tusentals kunder. Det gör oss unika i hela världen tror jag.

Varför är just apotek en bra försäljningskanal för era produkter?

Därför att det är viktigt för oss att visa på vår höga kvalité. Att komma in på Sveriges apotek är bland det svåraste man kan göra inom vår bransch; att finnas på apoteken visar att vi har otroligt hög produktkvalitet. Apoteken har också ofta väldigt kunnig personal med relevant utbildning vilket vi värdesätter högt i försäljningen av våra produkter.

Vilka är dina topp 3 hårvårdsprodukter?

1. Texture & Styling – Protein Shampoo
2. Texture & Styling - Protein Conditioner
3. The Cure - Hair Mask