Naturligt smink

Har du testat mineralmakeup? Makeup som helt och hållet består av högrenade mineraler innehåller inga onödiga tillsatser, låter huden andas och ger ett naturligt och lätt resultat som varar länge.

Mineralmakeup består av mineraler som utvinns ur jordskorpan och är därför helt naturligt. Tillsammans bildar de olika mineralerna produkter som vårdar och lugnar huden. Exempelvis är Zink lugnande mot en känslig hy, medan titandioxid skyddar. Färgnyanserna utvinns av järnoxider då dessa kan ge gula, svarta och röda färger som tillsammans skapar en jämt täckande färg till ögonskugga eller foundation.

IDUN Minerals

Många av våra apotek säljer en svensk serie mineralkosmetik från IDUN Minerals med vårdande och skyddande egenskaper. Kontakta ditt närmsta Apoteksgruppen för att fråga om de har dina favoriter i sitt sortiment.

Produkterna består av 100% högrenade mineraler och är därför fria från nickel, krom och andra potentiella allergener. De innehåller inte heller talk, olja, parfym eller bismuth utan har en vårdande formula som skyddar din hy under användning. IDUN Minerals produkter passar därför extra bra för dig som har acne, rosacea, psoriasis eller andra eksem.

Puderfoundationen, som de är mest populära produkten i sortimentet, innehåller endast 4 ingredienser och har ett naturligt solskydd som hjälper till att förhindra hudens åldrande. Den är också den enda makeup-produkten som är rekommenderad av Nordic Astma Allergy.

IDUN Minerals skapar även hudvård och hårvård som även den är utvecklad för även de allra känsligaste. Alla produkter är 100% veganska, dermatologiskt testade, parfymfria eller med hypoallergen parfym.

Välkommen in till ditt närmaste Apoteksgruppen för att upptäcka mineralkosmetik!