Naturligt smink

Har du testat mineral make up? Smink som helt och hållet består av högrenade mineraler innehåller inga onödiga tillsatser, låter huden andas och ger ett naturligt och lätt resultat som varar länge.

Mineralmakeup består av mineraler som utvinns ur jordskorpan. Järn ingår i nästan alla mineralmakeupprodukter eftersom järnoxider kan ge gula, svarta och röda färger med jämn täckning och strålande lyster.

Att välja mineralmakeup är ett sätt att undvika fetter, nanopartiklar, silikoner, talk, parfym och konserveringsmedel. Dessa tillsatsämnen kan för dig med känslig hud orsaka rodnad, acne eller allergi. En mineralfoundation täpper dessutom inte igen porerna utan låter huden andas.

IDUN Minerals

Många av våra apotek säljer en svensk serie mineralkosmetik från IDUN med vårdande och skyddande egenskaper. Den milda formulan har en lugnande effekt på huden, samt innehåller ett naturligt solskydd som hjälper till att förhindra hudens åldrande. Serien passar alla hudtyper men lämpar sig särskilt bra för en problematisk hy med acne, rosacea, psoriasis eller andra eksem.

Basprodukterna består till 100% av högrenade mineraler. Det innebär att mineralerna är renade från bland annat nickel, krom och mikroorganismer. Basprodukterna innehåller inte heller talk, olja, silikon, parfym, bismuth eller konserveringsmedel – ämnen som kan orsaka klåda, utslag och allergiska reaktioner. Produkterna är oorganiska och vattenfria vilket förhindrar bakteriebildning. De är självklart inte heller testade på djur (godkänt av BUAV, British Union for the Abolition of Vivisection).