Fördelarna med naturligt smink

Har du testat mineralmakeup ー ett helt naturligt smink? Mineralmakeup är smink utan kemikalier och parabener som helt och hållet består av högrenade mineraler som låter huden andas och ger ett naturligt och lätt resultat som varar länge. Ett helt veganskt smink.

 

100 procent veganskt smink

Mineralmakeup består av mineraler som utvinns ur jordskorpan och är därför ett helt naturligt, veganskt smink. Tillsammans bildar de olika mineralerna produkter som vårdar och lugnar huden. Exempelvis är zink lugnande mot en känslig hy, medan titandioxid skyddar. Färgnyanserna utvinns av järnoxider då dessa kan ge gula, svarta och röda färger som tillsammans skapar en jämnt täckande färg till ögonskugga eller foundation.

IDUN Minerals ー smink utan kemikalier och parabener

Många av våra apotek säljer veganskt smink ur en svensk serie mineralkosmetik från IDUN Minerals med vårdande och skyddande egenskaper. Kontakta ditt närmsta Apoteksgruppen för att fråga om de har dina favoriter i sitt sortiment.

Produkterna består av 100 procent högrenade mineraler och är därför fria från nickel, krom och andra potentiella allergener. De innehåller inte heller talk, olja, parfym eller bismuth utan har en vårdande formula som skyddar din hy under användning. IDUN Minerals produkter är smink utan kemikalier och parabener och passar därför extra bra för dig som har acne, rosacea, psoriasis eller andra eksem.

Puderfoundationen, som de är mest populära produkten i sortimentet, innehåller endast fyra ingredienser och har ett naturligt solskydd som hjälper till att förhindra hudens åldrande. Den är också den enda makeup-produkten som är rekommenderad av Nordic Astma Allergy.

IDUN Minerals skapar även hudvård och hårvård som även den är utvecklad för även de allra känsligaste. Alla produkter är 100 procent veganska, dermatologiskt testade, parfymfria eller med hypoallergen parfym.

Välkommen in till ditt närmaste Apoteksgruppen för att upptäcka naturligt smink!

Mer läsning om hud, hudvård och hudvårdsmärken

I den här artikeln har vi berättat mer om vad som menas med naturligt smink. Här på Apoteksgruppens webbplats kan du lära dig mer om huden, hur du skapar en fungerande hudvårdsrutin och vilka olika hudvårdsmärken som finns på våra apotek. Läs mer om: