Hudvårdstips från Eucerin

Vi har frågat hudvårsexperterna hos Eucerin om deras bästa tips för huden. Läs deras knep för att få en frisk och välmående hud - både för ansikte och kropp. 

En hudvårdsrutin för kroppen

Kroppshygien och kroppsvård är avgörande för allmänhälsan och vårt generella välbefinnande. Hudvårdsprodukter av hög kvalitet hjälper dig att rengöra och smörja huden på kroppen och skyddar den mot yttre påverkan som solstrålning samt kalla och varma temperaturer. De kan även användas till att lindra irriterad hud och behandla eventuella hudsjukdomar. En välfungerande hudvårdsrutin bidrar till att återställa hudens naturliga balans och gör att din hud både känns och ser frisk ut.

En hudvårdsrutin för ansiktet

Noggrann rengöring är det första steget till effektiv hudvård. När du rengör huden avlägsnas smuts, svett, talg och makeup, och huden förbereds för efterföljande hudvård. Ren hud kan bättre absorbera de verksamma ämnena i hudvårdsprodukter.

Ansiktsvatten avlägsnar eventuella rester av rengöringsgelen och friskar upp huden, utan att rubba hudens naturliga pH-balans. Hudvårdsprodukter återfuktar och ger ny näring åt huden. Flera produkter kan även användas för att behandla specifika hudåkommor. Det är viktigt att du använder ett solskydd de dagar som din hud kommer att exponeras för skadlig UV-strålning – huvudorsaken till förtida åldrande av huden. Många av Eucerins dagcremer har redan en solskyddsfaktor på minst spf15.

Varför är rengöring och ansiktsvatten viktigt?

En effektiv hudvårdsrutin för ansiktet börjar med grundlig men skonsam ansiktsrengöring och applicering av ansiktsvatten så att:
smuts, svett, talg och makeuprester avlägsnas utan att huden torkar ut
huden förbereds för den efterföljande hudvårdsrutinen för ansiktet. De verksamma ämnena i hudvårdsprodukter för ansiktet absorberas lättare när produkten appliceras på ren hud.

Rengöringen är extra viktig vid akne eftersom den hjälper huden att bibehålla sin naturliga, friska balans och främjar hudens förnyelseprocess

4 snabba tips för att lyckas med din rengörings-rutin

  • Klappa i stället för att gnugga huden torr så att den behåller lite fukt (oljebaserade produkter är som allra effektivast när de appliceras på fuktig hud).
  • Välj en rengöringsprodukt som är skonsam mot huden. Använd pH5 Shower Oil om du behöver extra vård till huden.
  • Återfukta huden ordentligt efter rengöring. pH5 Lotion återställer hudens pH-värde och fyller på hudens lipidlager.
  • Minska badtiden och sänk vattentemperaturen: Mycket varmt vatten och långa duschar eller bad avlägsnar hudens naturliga oljor.

Ingredienser som får din hy att stråla

Du har säkert hört att hyaluronsyra och C-vitamin är bra för din hy, men varför är det många som inte har koll på. Eucerins hudvårdsexpert hjälper oss reda ut begreppen.  De berättar även om Thiamidol, en ingrediens som patenterats själva av Eucerin.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en kraftfull fuktbevarare, vilket innebär att den fungerar som en magnet som drar till sig vatten i huden. Den kan binda mellan 1 000-10 000 gånger sin egen vikt i vatten (dvs. ett gram binder mellan 1-10 liter).

Hyaluronsyra skyddar också huden mot att förlora för mycket fukt och är därför helt avgörande för att huden inte ska torka ut. Att upprätthålla en optimal fukthalt är avgörande för frisk hud: utan rätt mängd vatten torkar huden ut och blir mindre effektiv som skyddsbarriär. Utseendemässigt förlorar den sin lyster och spänst. Lågmolekylär hyaluronsyra tränger djupare ner i huden, fyller i rynkor, och stimulerar även hudens egna hyaluronsyre produktion. Högmolekylär hyaluronsyra binder fukt på hudens yta, stärker dess barriär och minskar fina linjer och rynkor på ytan. Det är en effektiv anti-age ingrediens och finns i samtliga Eucerin Hyaluron-Filler serier.

C-Vitamin

Neutraliserar skadliga fria radikaler och skyddar huden mot UV-strålning och yttre miljöpåfrestningar. Den stimulerar även produktionen av kollagen, som gör huden elastisk och slät. Du hittar C-Vitamin i Eucerin s Hyaluron-Filler C_Vitamin Booster

Thiamidol 

En ingrediens som patenterats av Eucerin. Denna mycket effektiva aktiva ingrediens har tagit tio år att utveckla och det är kliniskt och dermatologiskt bevisat att den reducerar mörka fläckar orsakade av solen och förhindrar att de återuppstår. Thiamidol finns i Anti-pigment serien samt i Hyaluron-Filler+Elasticity 3D Serum.

Hitta din hudvårdsrutin

Ta hand om ditt ansikte och få din hud att bli sitt bästa jag med en hudvårdsrutin anpassad efter dina behov och din ambitionsnivå. Läs mer om hur du hittar din rutin här.

Mjuka händer

Just nu är det viktigt att tvätta händerna både ofta och länge, vilket gör att händerna lätt torkar ut. Ta för vana att smörja in händerna flera gånger under dagen för att minska risken för klåda och sprickor i huden. Tips! Ställ en handkräm på handfatet som en påminnelse att smörja in händerna efter handtvätt.

Läs mer om hur du vårdar dina händer