Återfukta huden med produkter du hittar i ditt apotek

Att ta hand om sin hud är viktigt för att må bra: torr hud kan klia, irritera och är även mindre motståndskraftig. Vi på Apoteksgruppen vill dela med oss av våra bästa tips för att återfukta huden ー både i ansiktet och på kroppen. Inne i vårt apotek hittar du alla produkter du behöver för att hålla huden mjuk och följsam.

Tips som hindrar huden från att torka ut

Kroppshygien och kroppsvård är avgörande för allmänhälsan och vårt generella välbefinnande. Med en välfungerande hudvårdsrutin kan du återfukta huden och få en friskare hud med mer lyster.

Fem snabba tips för att skydda huden under rengöringsrutinen

  1. Klappa i stället för att gnugga huden torr så att den behåller lite fukt. Oljebaserade produkter är dessutom som allra effektivast när de appliceras på fuktig hud.
  2. Välj en rengöringsprodukt som är skonsam mot huden. Använd pH5 Shower Oil från Eucerin om du behöver återfukta huden lite extra.
  3. Välj produkter efter säsong. Under vintern behöver du använda fetare produkter som innehåller en hög andel fuktighetsbevarande ämnen för att återfukta huden.
  4. Återfukta huden ordentligt efter rengöring. pH5 Lotion återställer hudens pH-värde och fyller på hudens lipidlager.
  5. Minska badtiden och sänk vattentemperaturen. Mycket varmt vatten och långa duschar eller bad avlägsnar hudens naturliga oljor.

Tips för att återfukta ansiktet

Vårt ansikte får stå ut med damm och smuts, bitande kyla och skadliga UV-strålar. Därför är det extra viktigt att ta hand om hyn och återfukta ansiktet. Här nedan har vi samlat några tips för hur du bäst tar hand om din hy:

  • Var mycket noggrann med rengöringen. När du rengör huden avlägsnas smuts, svett, talg och makeup, och huden förbereds för efterföljande hudvård. Ren hud kan bättre absorbera de verksamma ämnena i hudvårdsprodukter och ge lyster i ansiktet. Rengöring är extra viktig vid akne eftersom den hjälper huden att bibehålla sin naturliga, friska balans och främjar hudens förnyelseprocess.
  • Använd ansiktsvatten. Ansiktsvatten verkar genom att avlägsna eventuella sminkrester, återfukta ansiktet och ser framför allt till att återställa hudens naturliga pH-värde på 4,5-5. Det gör att huden lättare kan ta upp näringen i serum och ansiktskrämer.
  • Återfukta ansiktet med Hyaluronsyra. Hyaluronsyra fungerar som en magnet som drar till sig vatten i huden. Hyaluronsyra skyddar också huden mot att förlora för mycket fukt och är därför helt avgörande för att huden inte ska torka ut. Att upprätthålla en optimal fukthalt gör huden effektiv som skyddsbarriär och får dessutom huden att upplevas som mer ungdomlig.

Återfuktande produkter hos Apoteksgruppen

Letar du efter extra feta hudvårdsprodukter, ett nytt ansiktsvatten eller ett serum med Hyaluronsyra? Inne i någon av våra apotek hittar du produkter från Eucerin, ACO, Skin Logic L300 och andra hudvårdsmärken. Vår kunniga personal hjälper dig gärna med råd om hur du bäst tar hand om din hud.