Sommarfräscha fötter!

Sommaren är många svenskars favoritårstid. Efter en lång vinter är det äntligen dags att ställa undan varma, och fuktiga kängor för att byta till tofflor eller sandaler. Under vinterhalvåret glömmer vi lätt att ta hand om våra fötter och ge dom den kärlek de förtjänar - Det här bör du hålla koll på!

Till sommaren börjar många träna och förbereda sig inför semestern medan fötterna ofta glöms bort. I omklädningsrum, allmänna duschar och av fuktiga träningsskor ökar risken att smittas av nagel- och fotsvamp.
Nagelsvamp och fotsvamp smittar lätt och utan snabb behandling kan det bli ett långvarigt problem som riskerar att sprida sig till båda fötterna och till fler naglar.

Behandla symptom för svamp tidigt

Om du upptäcker att dina fötter inte mår bra är det viktigt att du tar reda på vad det kan bero på. Är det bara trötta fötter eller har du drabbats av fot- eller nagelsvamp? Här är vanliga symptom som drabbar de flesta vid nagel- och fotsvamp.

Tre vanliga symptom vid nagel- och fotsvamp
• Sprickor mellan tårna och i hälen
• Klåda och irritation
• Gula och förtjockade naglar

Många människor skäms över sin fotsvamp och låter sig begränsas genom att undvika badstranden eller andra miljöer där man naturligt visar sina fötter.
Med Nailners receptfria produkter mot nagel- och fotsvamp kan du behandla dina fötter samtidigt som det naturligt färgade nagellacket täcker missfärgningar på naglarna och ger dina fötter en fräsch look.

Fotvårtor

Vårtor är någonting som varit tabu under många år och något man undviker att visa att man drabbats av, något som inte heller passar när sommaren och sandalsäsongen står vid tröskeln.
Vårtor är vanligast förekommande är hos barn men kan också drabba vuxna. Kroppen kan ta hand om och läka vårtorna själv, men det kan ta tid! Wortie har flera produkter för effektiv behandling av vårtor inför sommarsäsongen.

Skapa din egen fotvårdsrutin

Torra fötter, förhårdnader och sprickor uppstår på tår och hälar när vi dagligen sliter på fötterna – därför är det viktigt att ha en fungerande fotvårdsrutin.

Oavsett ålder, intressen och aktiviteter är det ofta fötterna som hamnar längst ner på listan när det kommer till kroppsvård. Att ta hand dina fötter är lika viktigt som din hudvårdsrutin för ansiktet. Att regelbundet använda CCS fotkräm hjälper dig och dina fötter att förebygga besvär som förhårdnader, sprickor och dålig lukt.

Enkla fotvårdstips
• Låt inte nagellack sitta för länge
• Tvätta och återfukta dina fötter noggrant
• Använd strumpor och skor som andas
• Undvik att dela nagelsax och nagelfilar med andra