Det här är Mustasch­kampen

I höst stödjer vi både Bröstcancerförbundets rosa band och Prostatacancerförbundets blå Mustaschkamp - nu kan även du visa färg mot cancer.

Vi på Apoteksgruppen är den enda apotekskedja som stöder både Bröstcancerförbundets rosa band och Prostatacancerförbundets blå Mustaschkamp. Gör något unikt! Stötta både rosa och blått - köp rosa bandet och Mustaschkampens blåa band. När du köper rosa band och mustascher hos oss så går pengarna oavkortat till organisationerna och deras viktiga arbete. Visa ditt stöd med en rosa bandet pin eller Mustaschkampen mustasch.

Hur vanliga är prostatacancer och dess symtom

Visste du att bröstcancer och prostatacancer är de vanligaste cancerformerna idag? En cancerdiagnos vänder livet upp och ner för den sjuke, men även för dess anhöriga. En liten gest i form av mänskligt stöd eller insamling till forskning har en stor betydelse i kampen mot bröst- och prostatacancer.

Köp en Rosa Bandet-produkt och stöd Bröstcancerförbundet!

Cancer är något som drabbar oss alla på ett eller annat sätt - även vi på Apoteksgruppen. Vår medarbetare Karin har delat med sig av sin erfarenhet av bröstcancer.

När Karin fick beskedet att hon drabbats av bröstcancer var det till en början svårt att ta in, men hon bestämde sig för att hon skulle kämpa och bli frisk.

- Jag har en styrka i mig själv och bestämmer jag mig för något kommer jag inte ge upp förrän målet är nått, säger Karin. Behandlingen var tuff men jag kände, trots pandemin, att jag hade bra med stöd runt mig. Det tillsammans med bra sjukvård och min beslutsamhet har hjälpt mig igenom detta.

– Det är många i Sverige som är oroliga just nu och inte söker vård eller går på sin mammografi. Detta kommer resultera i att färre bröstcancrar upptäcks. När det väl upptäcks är det i ett senare skede, vilket kan försämra prognosen och möjligheterna att bli botad. Vi är tacksamma för att Apoteksgruppen hjälper oss att sprida kunskap om tidig upptäckt genom att berätta om hur man själv undersöker sina bröst mellan mammografibesöken. Denna information är särskilt viktig nu för personer som skjuter upp eller avbokar sitt besök på grund av pandemin. Årets kampanj kommer troligtvis att innebära en minskad insamling på grund av rådande tider. Oavsett pandemin kommer 8 000 kvinnor få bröstcancer i år. Därför är vi extra glada över att vårt samarbete med Apoteksgruppen, som pågått i många år fortsätter och att apoteken driver insamling genom att sälja Bröstcancerförbundets rosa bandet pins och reflex, säger Susanne Dieroff Hay, ordförande i Bröstcancerförbundet.

Handla för livet

Vi på Apoteksgruppen stöder både både kampen mot bröstcancer och prostatacancer. Under perioden 1/10-31/11 kan du köpa rosa bandet pin och mustaschkampens blåa Mustasch. Var med i kampen du också. Tillsammans är vi Färgstarka mot cancer!

Visa färg mot cancer

Forskning gör skillnad. Tack varje bröst- och prostatacancerforskning sker stora framsteg inom diagnostik, vård och behandling – det ger ett stort hopp inför framtiden. Men forskningen kräver fortfarande mer resurser för att man ska kunna förstå hur och varför cancer uppstår, och därför är alla bidrag livsviktiga. Genom att köpa ett rosa band och en blå mustasch stöttar du cancerforskningen, men du ger även stöd till de drabbade och deras anhöriga. Med en mustasch mot prostatacancer och en rosa bandet pin är du med och göra skillnad.

För det åttonde året i rad är vi stolt huvudsponsor till Prostatacancerförbundets blå Mustaschkamp. Vi är dessutom för tionde året i rad samarbetspartner till Bröstcancerförbundets rosa band.

Läs mer om vårt samarbete med Prostatacancerförbundet
Läs mer om vårt samarbete med Bröstcancerförbundet

Artiklar om mental hälsa:

Artiklar om hälsa:

Blandade artiklar:

Köp rosa band och mustascher hos oss