Sluta röka

Har du bestämt dig för att sluta röka? Grattis! Det finns bara fördelar med att sluta röka. Rökning är skadligt för din hälsa, din omgivning och belastar din ekonomi. Här har vi summerat allt du har att vinna på att fimpa cigaretten.

Sluta Röka Vad Händer I Kroppen

Sluta röka - fördelar:
Det finns flera fördelar med att sluta röka, där hälsan är en av de viktigaste. Har du planer på att sluta röka och undrar vad som händer i kroppen?

 • Du kommer få bättre syreupptagning om du slutar röka, vilket kommer göra din träning mer effektiv. Du kommer att orka mer och lättare kunna förbättra din vardagsmotion!
 • Risken för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar minskar. Även risken för att få cancer minskar om du slutar röka.
 • Immunförsvaret hos de som röker är sämre än hos en icke-rökande person. Med andra ord kommer ditt immunförsvar få ny kraft och du får ett starkare försvar mot virus och infektioner.

Fördelar Med Att Sluta Röka

Du har du fått flera hälsoskäl till varför man ska sluta röka, men att sluta röka ger fler fördelar än så.

Sluta röka - fördelar:

 • Du kommer att dofta bättre. Cigarettrök sätter sig i kläder, hud och hår. Den unkna rökdoften är ett minne blott och du kommer att dofta betydligt fräschare.
 • Rökning försämrar ditt lukt- och smaksinne. Om du slutar röka kommer allt du äter smaka betydligt mer!
 • Rökning kan påverka sömnen negativt. Det beror på att nikotinet i cigaretterna höjer blodtrycket och ökar hjärtfrekvensen vilket stör din nattsömn. Ge upp rökningen för att få en bättre sömn. Dålig sömn kan leda till psykisk ohälsa, att fimpa kan vara ett steg åt ett lyckligare liv.
 • Fimpar utgör 65% av skräpet i stan och skadar vilda djur som misstar fimpar för mat. Sluta röka och få en mer hållbar livsstil.

Varför Ska Man Sluta Röka

Att sluta röka handlar inte bara om vad som händer i kroppen, utan hur det påverkar dig, din vardag och din omgivning.

Sluta röka - fördelar

 • Att röka är väldigt kostsamt. Tänk hur mycket pengar du kommer spara genom att sluta! Spara pengarna du vanligtvis skulle lagt på cigaretter och unna dig något riktigt härligt.
 • Du ökar dina chanser att bli med barn om du inte röker. Hos kvinnor påverkas äggstockarna negativt av nikotin och kemikalierna i tobaksröken. Hos männen gör rökningen att både kvalitén på spermierna försämras och antalet spermier minskar.
 • Lungkapaciteten kommer att öka och du kommer att andas lättare. Rökhosta och harklingar är ett minne blott. Du kommer märka stor skillnad på hur mycket mer du orkar röra dig efter att du slutat röka!
 • Det finns ingen anledning att inte sluta röka. Det kommer göra ditt liv och din vardag bättre. Eftersom risken för sjukdomar minskar och livskvaliteten ökar kommer du att leva ett längre och härligare liv om du låter bli cigaretterna.

Alla som röker vet varför man ska sluta röka, trots det är många som misslyckas. Ta del av våra tips för att undvika återfall.

Sluta röka - Fördelar: Vill du ha hjälp att sluta röka? Ta del av våra tips och upptäck fördelarna med ett rökfritt liv.

Artiklar om mental hälsa:

Artiklar om hälsa:

Blandade artiklar: