Hej Snippan!

Vårt recept är enkelt. Hälsa först. 

Därför vill vi nu lyfta fram snippan, en kroppsdel som ofta göms och glöms men som är starkt knuten till kvinnors och flickors hälsa och välbefinnande. Hos oss på Apoteksgruppen får du tips och råd kring snippan. Inga frågor är för svåra, inga är tabu. 

En kampanj för livet och underlivet.

Snippan är ett organ som har stor betydelse för kvinnors hälsa, samtidigt visar en ny undersökning från YouGov, genomförd på uppdrag av Apoteksgruppen, att var femte kvinna i Sverige aldrig har tittat på sitt underliv i spegeln. Undersökningen visar också att 1 av 10 undviker att ställa en fråga om sitt underliv när de besöker ett apotek för att det är pinsamt. Och det är bara 1 av 5 som har frågat om råd kring underlivsbesvär på apotek.

– Många av våra kunder vågar inte prata om sin snippa eller fråga vad som är normalt, och här ser vi att vi har en viktig roll i att avdramatisera och öppna upp för samtal, säger apotekaren Daniela Rohlén som driver ett av Apoteksgruppens apotek i Göteborg.

Samarbete med Flicka

I den här kampanjen samarbetar vi på Apoteksgruppen med FN-förbundets projekt Flicka. Projekt Flicka arbetar med särskilt utvalda projekt i Etiopien för att bland annat motverka könsstympning och att flickor gifts bort mot sin vilja.

Tänk om...

...du som barn hållits fast medan vuxna skar i ditt underliv.
...det tog 30 minuter varje gång du skulle kissa.
...du aldrig kunde njuta av sex.
...barnmorskan öppnade ditt hopsydda underliv under din förlossning.

Visste du att...

...130 miljoner flickor och kvinnor världen över har blivit
könsstympade.
...39 000 flickor gifts bort varje dag.
...graviditet och förlossning är den vanligaste dödsorsaken bland flickor 15-19 år i utvecklingsländer.

Detta händer. 

Hjälp oss att stoppa det! Flickor har rätt att få vara barn, leva i trygghet och få gå i skolan. De har rätt att bestämma över sina egna kroppar och leva i frihet från våld.

sms:a FLICKA till 72 909 så skänker du 50 kr. Eller ge din gåva via PG 90 00 79-5 och ange "Flicka"

Mer information om FN-projektet Flicka hittar du här.

Stötta snippan!

Succén tillbaka igen! Köp vår fina necessär för 20:- så skänker vi hela summan till Flicka. I necessären kan du förvara mensskydd, intimprodukter, preventivmedel eller annat som är bra att ha nära till hands! Necessären gör sig lika bra i väskan som i badrumsskåpet. 

Vi skänker dessutom 10:- till projekt Flicka när du köper minst två imtimprodukter ur Apoteksgruppens eget sortiment. Du kan också välja att bidra med valfritt antal femkronor i kassan till förmån för projektet Flicka oavsett om du handlar annat eller ej.

Fantastiska fakta om snippan: 

  • I vissa kulturer anses det vara snyggare med stora, hängande blygdläppar. En del kvinnor försöker till och med dra ut och förlänga dem för att känna sig riktigt vackra. I andra kulturer gör tjejer plastikoperationer för att förminska blygdläpparna.
  • I sin helhet är en klitoris omkring tio centimeter lång. Toppen (ollon) på klitoris är den punkt som är känsligast på hela kroppen. Om du lägger fingret mot klitoris med ett lätt tryck kan du känna pulsen när blodet strömmar dit.
  • Slidan är helt unik när det gäller att anpassa sig och ändra form. Den kan både sluta sig runt ett finger och släppa fram ett helt barn. Men det krävs att du är på humör, annars sluter sig slidan som en snäcka och blir svår att komma in i.
  • Smärttröskeln höjs när du stimulerar G-punkten. Kvinnor som föder barn kan känna hur barnets huvud trycker mot G-punkten och smärtan lättar litegrann.

Fantastiska fakta och mycket annat hittar du på www.tjejjouren.se - alla Sveriges tjejjourer samlade på samma webbplats