Djur

När man skaffar husdjur kanske man tror att mat och kärlek är allt som behövs och även om man kommer långt med det kräver vård av husdjur mycket mer. Men oroa dig inte, vi hjälper dig med allt från fästing plockare till hundschampo, så att du kan fokusera på kärleken.

Vård husdjur

Vård av husdjur innebär att du inte bara hjälper ditt husdjur när de råkar ut för något utan aktivt motverkar sjukdom och besvär. Vi har därför sammanställt några tips så att ditt husdjur håller sig frisk och pigg.

Förebyggande vård av husdjur:

  • Använd fästingmedel under sommaren - Alla djur som vistas ute behöver skydd från fästingspridda sjukdomar, precis som vi människor.
  • Rengör öron då och då för att undvika öroninfektion - Du kan använda olika typer av vaxlösande medel, på så vis kan du göra rent utan risk för att skada örat.
  • Rengör tänder regelbunden för att undvika tandproblem - Precis som du och jag kan hundar få tandproblem, ett enkelt sätt att motverka det är genom att borsta tänderna samt ge ben som är utformad för att rengöra hundens mun.
  • Fodertillskott - Ge din hund kosttillskott så att den garanterat får alla kostbehov mötta. Det finns idag flera kosttillskott att ge till hundar för att förebygga en god hälsa och ett långt liv.

Vård av husdjur vid behov:

  • Vid magbesvär - Om din hund blir tillfälligt sjuk kan du använda Pro-Kolin+ för att påskynda ditt husdjurs återhämtning.
  • När din hund är i behov av sårvård - När din hund har skadat sig och behöver skydda ett sår kan du använda elastisk självhäftande lättviktsbandage. De är enkla att använda över en bomullstuss eller för att skydda såret från kliande och slickande.
  • Om din hund fått loppor kan du använda enkla "spot-on" lösningar - Loppor är varken kul för husdjuret eller för dig som ägare. Som tur är så finns det enkla lösningar som Frontline Comp som dödar lopporna och skyddar mot nya angrepp av vuxna loppor, behandlingen kvarstår i 8 veckor.
  • Vid avmaskning av katt eller hund finns det enkla tablett lösningar. Allt du behöver göra är att ge 1 tablett om dagen i 3 dagar, så är masken borta.

Kika på vår hemsida för att ta del av samtliga produkter i vårt utbud.

Rådgivning djur

Om ditt husdjur blir sjuk är det alltid bäst att kontakta veterinär för att få medicinsk rådgivning för ditt djur. Detta för att kunna ge bästa möjliga vård till ditt husdjur. Om du är rädd för att kostnaderna ska skena iväg under ett veterinärbesök kan du alltid boka ett videomöte med. För att hitta vilka veterinärer som erbjuder videomöte räcker det med en enkel googling. Med ett videomöte kan du få medicinsk rådgivning för djur på distans och avgöra om du kan hantera vården hemma eller om du måste in till en veterinär.

Du är alltid välkommen in till våra butiker eller kika på vår webbshop - apoteksgruppen ditt djur apotek