Apotek för dig och dina djur

Våra husdjur behöver också mediciner och hälsoprodukter ibland. På många av Apoteksgruppens apotek hittar du därför ett utbud av receptfria läkemedel och hälsoprodukter för djur. Främst handlar det om produkter för hund och katt, men det finns även produkter för häst.

Apoteksgruppens kunniga personal står alltid beredd att ge dig råd om vilken produkt som passar just ditt husdjur bäst. Och självklart kan du lösa in veterinärens recept på alla våra apotek!

Djur med orolig mage

Både hundar och katter kan få problem med magen, till exempel tillfälliga diarréer. På ditt apotek finns läkemedel som återställer balansen i magen och stoppar diarrén samt vätskeersättning som förhindrar uttorkning. Om din hund eller katt får problem med diarré och kräkningar, går ner i vikt och inte verkar lika pigg som vanligt kan det bero på mask. Receptfria avmaskningsmedel finns på ditt apotek.

Känsliga öron och tassar

En del husdjur har mer känsliga öron än andra. Då är det viktigt att regelbundet använda öronrengöringsmedel som löser upp smuts och vax. Även tassarna kan vara känsliga. På ditt apotek hittar du produkter för vård av både öron och tassar.

Sköt om små sår även på djur

Större sår ska en veterinär alltid titta på, men mindre sårskador och skråmor kan du plåstra om själv med hjälp av produkter från ditt apotek. Produkter som finns är till exempel desinfektionsmedel, bandage och plåsterborttagare.

Vårda både päls och mun

Precis som vi människor är våra husdjur individer med speciella behov. Din hund kanske har känslig hud. På ditt apotek hittar du specialprodukter för hundens vård, som extra milt schampo och balsam och annat som passar just din favorit.

Det finns även munvårdsprodukter för både hundar och katter liksom olika former av fodertillskott. Ett exempel är glukosamin för äldre djur som fått problem med lederna.

Fästingmedel

Sommartid kan fästingar vara en plåga för både hundar och katter. På Apoteksgruppens apotek finns det ett stort urval av medel mot fästingar. Välj mellan spot-on (lösning som droppas i nacken), halsband, spray och tabletter.

Saknar du produkt i vårt sortimentet för djur?

Om du saknar ett visst djurläkemedel i sortimentet kan du be personalen på ditt apotek att beställa hem till dig alternativt via formuläret på vår kontaktsida här på webbplatsen.

Är du veterinär?

För dig som är veterinär kan apoteken inom Apoteksgruppen lagerhålla sortiment som frekvent beställs åt kunder via recept eller via rekvisition. Kontakta ditt lokala Apoteksgruppen apotek för att få veta mer om hur vi gemensamt kan underlätta för våra kunder och ge bästa möjliga service.