Djurapotek ー vanliga besvär hos husdjur och hur du behandlar dem

Våra husdjur behöver också mediciner och hälsoprodukter ibland. Hos oss finns därför ett djurapotek med ett urval av receptfria läkemedel och hälsoprodukter. Allt för att du ska kunna ta hand om ditt älskade husdjur på bästa sätt.

Ett apotek för ditt husdjur

Hos Apoteksgruppen finns produkter för alla ー oavsett om du har två eller fyra ben. I vårt djurapotek kan vi hjälpa alla slags husdjur, inte bara hund och katt. Vår kunniga personal står alltid beredd att ge dig råd om vilken produkt som passar just ditt husdjur bäst.

Här kan du läsa mer om vanliga besvär hos husdjur och hur du kan behandla dem.

Orolig mage

Både hundar och katter kan få problem med magen, till exempel tillfälliga diarréer. På ditt apotek finns djurläkemedel som återställer balansen i magen och stoppar diarrén samt vätskeersättning som förhindrar uttorkning. Om din hund eller katt får problem med diarré och kräkningar, går ner i vikt och inte verkar lika pigg som vanligt kan det bero på mask. Då är det en god idé med avmaskning för hund och katt. Receptfria avmaskningsmedel finns på ditt apotek.

Känsliga öron och tassar

En del husdjur har mer känsliga öron än andra. Då är det viktigt att regelbundet använda öronrengöringsmedel som löser upp smuts och vax. Även tassarna kan vara känsliga. På ditt apotek finns produkter för husdjur som hjälper till vid vård av både öron och tassar.

Små sår

Större sår ska en veterinär alltid titta på, men mindre sårskador och skråmor kan du plåstra om själv med hjälp av produkter från ditt eget djurapotek. Produkter som är bra att ha i ett apotek för husdjur är exempelvis desinfektionsmedel, bandage och plåsterborttagare.

Päls och mun

Precis som vi människor är våra husdjur individer med speciella behov. Din hund kanske har känslig hud. På ditt apotek hittar du specialprodukter för pälsvård av djur som extra milt schampo och balsam och annat som passar just din favorit.

Det finns även munvårdsprodukter för både hundar och katter liksom olika former av fodertillskott. Ett exempel är glukosamin för äldre djur som fått problem med lederna.

Fästingar

Sommartid är fästingbett en plåga för hund och katt. På Apoteksgruppens apotek finns ett stort urval av fästingmedel. Välj mellan spot-on (lösning som droppas i nacken), halsband, spray och tabletter.

Ett apotek där du kan lösa in djurrecept

Förutom att erbjuda ett brett sortiment med produkter för husdjur, tar våra apotek emot djurrecept. Är ni precis hemkomna från veterinären är det bara att komma in till vårt apotek och hämta ditt djurrecept, smidigt och enkelt!

Om du saknar ett visst djurläkemedel i sortimentet kan du alltid be personalen på ditt apotek att beställa hem det till dig. Här hittar du ditt närmaste apotek.

Är du veterinär?

För dig som är veterinär kan apoteken inom Apoteksgruppen lagerhålla djurläkemedel som frekvent beställs åt kunder via recept eller via rekvisition. Kontakta ditt lokala apotek för att få veta mer om hur vi gemensamt kan underlätta för våra kunder och ge bästa möjliga service i vårt djurapotek.