#tellcorona

Alla ska få tillgång till viktig information, oavsett vilket språk man talar. Vi på Apoteksgruppen har därför inlett ett samarbete med initiativet #tellcorona som jobbar för att tillgängliggöra information om Corona. Genom informationsfilmer på olika språk vill vi nå ut om vikten av att tvätta händerna, inte ta sig i ansiktet, att nysa i armvecket och att undvika större sammankomster. Hjälp till att sprida detta livsviktiga budskap!

Tellcorona.com startades av Nuri Kino som vill säkerställa att alla i Sverige – även de som inte pratar svenska ännu eller har lättare att ta till sig viktig information på sitt eget modersmål – får tillgång till adekvat information om hur man skyddar sig mot Corona.

Tellcorona.com har producerat korta informationsfilmer på 14 språk för att alla ska ha tillgång till denna oerhört viktiga information. Filmerna är inspelade med kända profiler inom varje språkgrupp som idrottare, skådespelare och artister. Man planerar att redan inom de närmsta dagarna kunna erbjuda informationen på ytterligare språk.

Engelska - Gladys Del Pilar

Arabiska - Rihan Younan

Rumänska - Fransisca

Turskiska - Fikret Çesmeli 

Se videos på fler språk på tellcorona.com