Prostatacancerförbundet och Mustaschkampen

Över 10 000 män i Sverige får varje år diagnosen prostatacancer. Det gör prostatacancer till Sveriges vanligaste cancersjukdom. Idag lever 120 000 män med sjukdomen och vikten av tidig upptäckt är stor för att öka chansen att bli botad. Vi på Apoteksgruppen står enade i kampen mot cancer och är stolt huvudsponsor till Prostatacancerförbundets kampanj Mustaschkampen.

Prostatacancerförbundet

Prostatacancerförbundet med sina 27 lokala patientföreningar verkar för ökad kunskap om prostatacancer, opinionsbildning för en bättre och jämlik vård, forskning för bättre behandlings- och diagnosmetoder och stipendier till kompetensutveckling för patientföreträdare och vårdpersonal genom en egen fond, fonden mot prostatacancer.

Läs mer på prostatacancerforbundet.se.

Mustaschkampen

Upp till mustaschkamp du också! Oavsett om du vill stödja privat eller som företag, köp den blå mustaschen som pin eller reflex på ditt närmaste Apoteksgruppen under oktober och november månad. Alla pengar går oavkortat till Prostatacancerförbundets fond, fonden mot prostatacancer. Var med och bidra du också!