Bröstcancerförbundet

I Sverige får varje timme en kvinna beskedet bröstcancer. Det gör bröstcancer till den vanligast cancersjukdomen för kvinnor. Nästan 8 000 drabbas årligen i Sverige, män kan också drabbas av bröstcancer även om det är mer ovanligt där ca femtio män drabbas per år. Vi på Apoteksgruppen står enade i kampen mot cancer och är stolt huvudsponsor till Bröstcancerförbundet.

Bröstcancerförbundet arbetar med frågor kring vård och stöd för drabbade och anhöriga. De driver Bröstcancerfonden som bidrar till livsviktiga framsteg inom patientnära bröstcancerforskning. När du köper Bröstcancerförbundets rosa band hos oss går pengarna oavkortat till Bröstcancerfonden.
Bröstcancerförbundet är Sveriges enda intresseorganisation med fokus på bröstcancer, dom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation med 32 lokala bröstcancerföreningar över hela landet som jobbar både på nationell och internationell nivå. Läs gärna mer om Bröstcancerförbundet på bröstcancerförbundet.se

Två band, en fråga

Det amerikanska kosmetikföretaget Estée Lauder lanserade Pink Ribbon i USA under 1990-talet. Sedan drygt tjugo år har de gett Bröstcancerförbundet ensamrätt att sälja det enfärgat rosa originalbandet, vars intäkter oavkortat går till Bröstcancerfonden och forskning kopplat till bröstcancer.
Det mönstrade rosa bandet som designas om varje år ges ut av Cancerfonden i samband med rosa oktober. Insamlingens medel går till olika verksamheter och forskning kopplat till all form av cancer.

Läs gärna mer om Bröstcancerförbundet på bröstcancerförbundet.se