Färgstarka mot cancer

I höst stöder vi både BROs Rosa Band och Prostatacancerförbundets blå Mustaschkamp - nu kan även du visa färg mot cancer. 

Vi på Apoteksgruppen är den enda apotekskedja som stöder både BROs Rosa Band och Prostatacancerförbundets blå Mustaschkamp. Just nu kan du köpa Prostatacancerförbundets blå Mustasch - När du köper den Blå Mustaschen så går pengarna oavkortat till Prostatacancerförbundet och Fonden mot prostatacancer.

Vilken färg har medkänsla?

Visste du att bröstcancer och prostatacancer är de vanligaste cancerformerna idag? Varje dag får 26 kvinnor och 27 män veta att de har cancer. Varje år dör 126 gånger fler av dessa cancersjukdomar än i cykelolyckor. När en kvinna eller man får en cancerdiagnos vänds livet upp och ner för den sjuke, men även för dess anhöriga. Att behöva berätta för någon du älskar att du har fått cancer är oerhört tufft och kan vara svårt att föreställa sig. För varje person som drabbas av cancer drabbas även dess nära och kära.

Ett viktigt samarbete

För femte året i rad är vi stolt huvudsponsor till Prostatacancerförbundets Mustaschkamp. Prostatacancerförbundet arbetar för bättre behandlings- och diagnosmetoder samt en bättre och mer jämlik vård. Du kan läsa mer om vårt samarbete med Prostatacancerförbundet här.

– Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform, men det är en sjukdom som ofta tystas ner. För oss är det angeläget att bryta tabun och tala mer öppet om de besvär som sjukdomen och eventuell behandling kan orsaka, säger Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen

Stöd både bröst- och prostatacancer

Vi på Apoteksgruppen stöder både både kampen mot bröstcancer och prostatacancer. Under perioden 21/9-18/10 har BROs Rosa Band stått i fokus. Nu kan du kan du köpa Prostatacancerförbundets blå Mustasch under perioden 19/10-15/11. Var med i kampen du också. Tillsammans är vi färgstarka mot cancer!

Visa färg mot cancer

Forskning gör skillnad. Tack vare prostatacanceforskningen sker stora framsteg inom diagnostik, vård och behandling - det ger ett stort hopp inför framtiden. Under de senaste decennierna har möjligheterna att framgångsrikt behandla prostatacancer ökat. Men forskningen kräver fortfarande mer resurser för att man ska kunna förstå hur och varför prostatacancer uppstår, och därför är alla bidrag livsviktiga. Genom att köpa Prostatacancerförbundets blå Mustasch stöttar du prostatacancerforskningen, men du ger även stöd till de drabbade och deras anhöriga.

BROs Rosa Band

Vi är för sjunde året i rad samarbetspartner till BRO - Bröstcancerföreningarnas riksorganisation. Under perioden 21/9-18/10 har vi sålt BROs Rosa Band och Reflexer.

Du kan läsa mer om vårt samarbete med BRO här.

Köp Prostatacancerförbundets blå Mustasch för 25:-