Köpa apotek

Ett sätt att förverkliga drömmen om ett eget apotek är att köpa ett befintligt apotek inom Apoteksgruppen, vanligtvis av en medlem som beslutat sig för att sälja. På den här sidan hittar du de apotek som är till salu just nu.

Hur funkar det?

Du som är intresserad av att köpa ett apotek visar detta genom att göra en intresseanmälan. Du kommer därefter att få mer utförlig information om processen och de apotek som är tillgängliga för försäljning. Du kommer även få veta hur du ska gå till väga för att lämna ett bud och en fullständig förvärvsanmälan.

För att du ska kunna delta i försäljningsprocessen måste din anmälan uppfylla följande baskriterier:

  • Du ska uppfylla de grundläggande kraven för att beviljas tillstånd att bedriva öppenvårdsapotek enligt 2 kap 5 § i lagen (2009:366) om handel med läkemedel vilket bland annat innebär att du som har förskrivningsrätt eller har vissa kopplingar till läkemedelsbranschen inte får ha bestämmande inflytande över ett bolag som driver öppenvårdsapotek.
  • Du måste klara en kreditvärdering utan betalningsanmärkningar från kreditupplysningen.

Apotek till försäljning

När ett apotek inom Apoteksgruppen är till salu, är det vanligtvis är en eller flera av våra medlemmar som beslutat sig för att sälja, dessa listas då under "Medlem säljer". Mer sällan förekommer det att Apoteksgruppen AB har ett apotek till försäljning, vilket du också hittar information om på den här sidan. Är du intresserad av något av apoteken skickar du in en intresseanmälan via länken nedan.

Medlem säljer

Om du är intresserad av att förvärva apotek direkt från en medlem är det viktigt att du gör en noggrann analys och använder dig av experthjälp vid behov. Apoteksgruppen tillhandahåller verktyg för de ägarförändringar som en överlåtelse av apoteksverksamhet innebär, men tar i övrigt inte ansvar för processen som leds av apotekets nuvarande ägare.

Apoteksgruppen säljer

Just nu har Apoteksgruppen AB inget apotek till försäljning.

Gör en intresseanmälan för att köpa eget apotek här