Köpa apotek

Är du intresserad av att äga och driva ett eget apotek? Apoteksgruppens serviceorganisation hjälper dig.

Apoteksgruppen säljer

Du som är intresserad av att köpa ett apotek visar detta genom att göra en intresseanmälan. Du kommer därefter att få mer utförlig information om processen och de apotek som är tillgängliga för försäljning. Du kommer även få veta hur du ska gå till väga för att lämna ett bud och en fullständig förvärvsanmälan.

För att du ska kunna delta i försäljningsprocessen måste din anmälan uppfylla några baskriterier:

  • Du ska uppfylla de grundläggande kraven för att beviljas tillstånd att bedriva öppenvårdsapotek enligt 2 kap 5 § i lagen (2009:366) om handel med läkemedel vilket bland annat innebär att du som har förskrivningsrätt eller har vissa kopplingar till läkemedelsbranschen inte får ha bestämmande inflytande över ett bolag som driver öppenvårdsapotek.
  • Du måste klara en kreditvärdering utan betalningsanmärkningar från kreditupplysningen.

Apotek till försäljning

Just nu har Apoteksgruppen AB inget apotek till försäljning.

Medlem säljer

Om du är intresserad av att förvärva apotek direkt från en medlem är det viktigt att du gör en noggrann analys och använder dig av experthjälp vid behov. Apoteksgruppen tillhandahåller verktyg för de ägarförändringar som en överlåtelse av apoteksverksamhet innebär, men tar i övrigt inte ansvar för processen som leds av apotekets nuvarande ägare.

  • Skåne - Enda apoteket på mindre ort.
  • Apotek i Örebro med omsättning på 30-40Mkr med mycket bra vinstmarginal säljes.
  • Väletablerat apotek med lokal monopolsituation beläget i Stadsdelscentrum i utkanten av en tätort med större vårdcentral.
  • Stabilt, mindre apotek i norra Sverige beläget utan konkurrens är till salu. 

Gör en intresseanmälan för att köpa eget apotek här