Tips på bra länkar

Det finns idag många hemsidor med olika information och det är inte alltid så lätt att veta vart man ska börja och vad man kan lita på. Vi har därför samlat några länktips på sidor vi tycker är bra och tillförlitliga.

Hitta vård

Under Hitta vård kan du söka din hälsocentral eller mottagning och där hittar du kontaktuppgifter, öppettider och övrig information om vård- och tandvårdsmottagningar.

Mina vårdkontakter

Genom att logga in på Mina vårdkontakter kan du ta kontakt med din vårdcentral eller mottagning för att till exempel boka och avboka tid, förnya recept och hjälpmedel eller se dina aktuella läkemedel. Vilka e-tjänster som erbjuds kan variera från mottagning till mottagning. Informationen skickas mellan dig och din vårdgivare på ett säkert sätt.

Egenvård och rådgivning

Det finns ett flertal bra sajter för rådgivning av symtomer och sjukdomar. En bra sida att utgå från är 1177 Vårdguiden. Här kan du läsa allt om sjukdomar och när du bör söka kontakt med sjukvården.

En annan bra sida är Läkemedelsboken som ger producentoberoende information om läkemedelsbehandling vid vanliga sjukdomstillstånd.

Har du mer specifika funderingar kring dina läkemedel rekommenderar vi att du läser mer på FASS. Här kan du även se lagerstatus på olika apotek för just dina läkemedel.

Hälsa

För mer generella råd om hälsa vill vi även även här tipsa om 1177 och deras temasida Hälsa och Livsstil. Här kan du läsa om mat, rörelse, stress och sömn. Du kan ta små steg mot goda vanor och en mer hälsosam livsstil.

En annan bra sida är kurera.se, speciellt för dig som har frågor och funderingar kring vitaminer och kosttillskott.

Tänder

I temaområdet Tänder på 1177 Vårdguiden kan du läsa om tandsjukdomar, behandlingar, och annat som har med mun och tänder att göra.

Husdjur

Här finns många olika sidor att hitta information på. Två sidor vi brukar tipsa om är veterinären.nu och fråga-veterinären.se.

 

Tillbaka till startsidan